Άμεσα βιντεομηνύματα και επεκτάσεις έρχονται στο Viber

Δύο νέες σημαντικές δυνατότητες προσθέτει το Viber, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων αλλά και πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Η εφαρμογή που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες και στη χώρα μας με περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια χρήστες, προχωρά στην παρουσίαση αρχικά της υπηρεσίας Instant Video Messages, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή μικρών μηνυμάτων μέσω βίντεο. Τα μηνύματα αυτά μπορούν να έχουν μέγιστη διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και θα εμφανίζονται σε κυκλική μορφή στην οθόνη της εφαρμογής. Η εγγραφή ενός βίντεο γίνεται πατώντας παρατεταμένα το νέο κουμπί που εμφανίζεται στην εφαρμογή και η εναλλαγή με την αποστολή γραπτού ή φωνητικού μηνύματος γίνεται αρκετά γρήγορα.

 

 

Η δεύτερη υπηρεσία που εγκαινιάζει το Viber ίσως έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού με το λανσάρισμα των επεκτάσεων, το Viber ανοίγει την πλατφόρμα του σε τρίτους προκειμένου να υπάρξει δημιουργία επεκτάσεων για συνεργασία με άλλες υπηρεσίες τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες. Οι πρώτες επεκτάσεις που υποστηρίζονται είναι το Giphy για γρήγορη εύρεση του κατάλληλου gif που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη συζήτησή σας, αλλά και το Wikipedia extension το οποίο εμφανίζει πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο θέμα που θα αναζητήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το TheMovieDB το οποίο εμφανίζει πληροφορίες για ταινίες. Η πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία γίνεται μόλις ο χρήστης επιλέξει το “@” και επιλέξει αυτή που θέλει.

 

 

Τέλος με την τελευταία του έκδοση, το Viber προχωρά σε επανασχεδιασμό των emoticons με έμφαση «τη μινιμαλιστική, πολύχρωμη αισθητική flat design που είναι ακόμα πιο διασκεδαστικά, δίνοντας την αίσθηση ότι ξεπετάγονται από την οθόνη”. Όλες οι παραπάνω αλλαγές, θα είναι διαθέσιμες μόνο από την έκδοση της εφαρμογή για το iOS και το Android.

Comments

comments

Author: kimiforum