Κουμιώτες καλλιτέχνες τίμησαν τη γιορτή της γυναίκας!

Με έναν ιδιαίτερο και αξιέπαινο τρόπο, αποφάσισαν να τιμήσουν φέτος την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η Διοικήτρια Βασιλική Αγγελοπούλου και οι Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου».

    Αυτός ο τρόπος ήταν η επιλογή του θεατρικού μονόπρακτου της Τζένης Κοσμίδου «Αλλάξαν οι Καιροί», το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για να τιμήσει τη συγκεκριμένη μέρα.

      Ένα συγκλονιστικό κείμενο, με έντονο Μπρεχτικό επηρεασμό, το οποίο σύμφωνα με τη δημιουργό του επιδιώκει, να φωτίσει τα πολλά πρόσωπα της γυναικείας υπόστασης, αλλά και την πορεία για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας μέσα στο χρόνο.

   Τις πρωταγωνίστριες της ιστορίας ενσάρκωσαν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Κύμης (Α/Σ) Άννα Γιαννοπούλου, Δήμητρα Καμπούρη, Μαρίνα Μαργωμένου, Ζωή Νικολοπούλου οι οποίες με τις πολύ δυνατές ερμηνείες τους, κατάφεραν να συγκινήσουν τους πάντες και σύμφωνα με τη συγγραφέα, να υπηρετήσουν στο έπακρο τα δύσκολα νοήματα του κειμένου της.

  Τη φιλολογική επιμέλεια του θεατρικού μονόπρακτου «Αλλάξαν οι Καιροί» πραγματοποίησε η φιλόλογος Μαρία Ζαφείρη, η οποία όπως και όλοι οι συντελεστές έχει καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

   Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο σε όλους τους συντελεστές,  όσο και στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κύμης, που αποφάσισαν να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό δρώμενο, που αποτελεί γέννημα των παιδιών της Κύμης αποδεικνύοντας, έτσι τη διαχρονικότητα του πολιτιστικού θησαυρού που από τα παλιά χρόνια διέκρινε τη περιοχή μας.

Comments

comments

Author: kimiforum