Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Η Πρωτοβουλία Σωματείων της περιοχής Αλιβερίου για την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλιβερίουδιοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Αλιβέρι.

Σε ανακοίνωσή της αντικρούει την ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Κύμης-Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση και ψευδή φημολογία» σε ό,τι αφορά τις φήμες περί διακοπής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι:

1. Μόλις τρεις γιατροί έχουν απομείνει στο Κέντρο Υγείας, από τους 11 που ανήκουν στη δύναμή του, αφού οι υπόλοιποι έχου αποσπαστεί για την ενίσχυση περιφερειακών ιατρείων και του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ενώ μία γιατρός έχει λάβει άδεια εγκυμοσύνης.

2. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχουν αντιδραστήρια Γενικής Αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο.  Δε γίνεται καθόλου Γενική Αίματος, εδώ και αρκετό καιρό. Περιστασιακά παρουσιάζονται προβλήματα τροφοδοσίας αναλώσιμων υλικών (γάντια, ακτινολογικά φιλμ).

3. Υπάρχει ένας τραυματιοφορέας που κάνει όλες τις νυχτερινές βάρδιες, γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος τη νύχτα. Οι οδηγοί  είναι δύο και δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Καθαρίστρια δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, παρά μόνο μία που κάνει ένα τετράωρο τις καθημερινές. Υπάρχει μόνο ένας φύλακας που δουλεύει τις πιο πολλές φορές νύχτα.

4. Τα τελευταία 5 χρόνια από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου έχουν φύγει 10 γιατροί, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη. Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί κάθε μέρα στα τακτικά και στα επείγοντα, πάνω από 200 ασθενείς.

5. Το άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η σταδιακή παραλαβή και στελέχωση του νέου Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Το παράδειγμα του Κέντρο Υγείας Ιτέας που κατάργησαν τις εφημερίες του για να μην μπει λουκέτο στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας δείχνει τη σχεδιασμένη διαδρομή και για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Comments

comments

Author: kimiforum