Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 9,5% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπησητης Pulse για το Action24.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5% και η Χρυσή Αυγή 6,5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5% ,το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, ενώ  2,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 7%, ενώ το 5,5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Επίσης, το 6% δηλώνει πως θα απέχει, ενώ 4% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό –άκυρο.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η “ψαλίδα” ανοίγει με τη ΝΔ να προηγείται με 11% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%

ΚΚΕ 5,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%

ΠΟΤΑΜΙ 2%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

Σημειώνεται ότι η διαφορά ήταν 8% στην τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ  στο ερώτημα που αφορά στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή τους θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα, έναντι 24% που προτιμούν άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και 22% που επιλέγουν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διχασμένοι  εμφανίζονται οι πολίτες σε ότι αφορά την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων. Το 43% επιθυμούν την ίδρυση νέων κομμάτων έναντι 45% που είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Περίπου ένας στους δύο από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 θεωρούν ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων, ενώ από τους ψηφοφόρους της ΝΔ την ανάγκη αυτή εκφράζει περίπου ένας στους τρεις.

Comments

comments

Author: kimiforum