Τρία άτομα ρήμαξαν σπίτια και μαγαζιά, αποκομίζοντας λεία αξίας 33.000 ευρώ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι κλοπές σε επιχειρήσεις και σπίτια, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 16 έως και 18 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές (Κύμη, Κονίστρες και Βέλος Αλιβερίου) της Εύβοιας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης, δύο Έλληνες και συγκεκριμένα ένας 59χρονος και μία 36χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμη 32χρονος Έλληνας , κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι παραπάνω ενέχονται σε δύο κλοπές από σπίτια, δύο κλοπές από συνεργεία αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσικλετών αντίστοιχα, μία κλοπή από κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη και οικιακό εξοπλισμό, καθώς και μία κλοπή από σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα, συσκευές tablet, τηλεόραση κ.λ.π.), διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εργαλεία, χρήματα, έγγραφα και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 33.000 ευρώ.

Από σπίτι σε ευρύτερη περιοχή της Κύμης, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς πληθώρα από τα παραπάνω προϊόντα κλοπών, μέρος των οποίων έχει αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα κουζινομάχαιρο και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, τα οποία θεωρήθηκαν όπλα και στηρίχτηκε η κατηγορία περί οπλοκατοχής στους κατηγορούμενους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

egnomi.gr

Comments

comments

Author: kimiforum