ΕΜΥ έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού & θυελλωδών ανέμων

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωση του καιρού από αργά το βράδυ σήμερα καθαρα Δευτέρα (19-02-2018) και από τα δυτικα-νοτιοδυτικα με :

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και

β. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :

Την καθαρα Δευτέρα (19-02-2018)

α) Τη νύχτα πιθανόν η κερκυρα και η Πελοπόννησος.

β) Χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε Ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας , της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της Ηπείρου (από τα 800 μέτρα). Την Τρίτη (20-02-2018)

α) Κατά διαστήματα το Ιόνιο , η δυτική και Νότια Πελοπόννησος και πιθανόν η δυτική Στερεά , η Ήπειρος και η Κρήτη (κυρίως δυτική και Νότια). Βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Kυκλάδες. Από το βράδυ τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία.

β) Χιόνια θα πεσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα). Την Τετάρτη (21-02-2018)

α) Κατά διαστήματα το Ιόνιο , η δυτική και Νότια Πελοπόννησος , η Δυτική Στερεά , η Ήπειρος , η Κρήτη (κυρίως δυτική και Νότια) , τα Δωδεκάνησα , τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , η κεντρική Στερεά , η Θεσσαλία και πιθανόν οι Kυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και Η Ανατολική Μακεδονία.

β) Χιόνια θα πεσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές Περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 800 Μέτρα). Την Πέμπτη (22-02-2018) A. Θα διατηρηθουν αρχικα τα φαινόμενα στις παραπανω περιοχές αλλα Μέχρι το βράδυ θα περιοριστουν κυρίως στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Comments

comments

Author: kimiforum