ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣΕ: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο Ιούλιος …προχωρά και οι ομάδες της Εύβοιας σιγά-σιγά σχεδιάζουν το ξεκίνημά τους, ενόψει της νέας σεζόν, ενώ και η διοίκηση της ΕΠΣΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη των καινούριων πρωταθλημάτων. Με κενά, όμως, σε ότι αφορά τους προβιβασμούς, τους υποβιβασμούς, αλλά και τον αριθμό των ομάδων στα επερχόμενα πρωταθλήματα.

Δείτε τα βασικά σημεία της νέας προκήρυξης:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΒΟΛΑ-ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΙ

– Ολα τα σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. (Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα πρεπει να καταθέσουν: το συνυποσχετικό διαιτησίας/δήλωση σωματείου, το έγγραφο ορισμού του αντίκλητού τους-με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος εκπροσώπου- το παράβολο και τη συνδρομή τους , στα γραφεία της Ένωσης ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Π.Σ. Ευβοίας

Τα παράβολα συμμετοχής είναι:

1) Για τα σωματεία της  Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας σε 200,00 ΕΥΡΩ.

3) Για τα σωματεία της  Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας σε 150,00   ΕΥΡΩ

4) Για τα σωματεία της  Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας σε 120,00 ΕΥΡΩ.

-Τα αιτήματα για κλειδαρίθμους (λόγω ίδιας έδρας)  θα πρέπει να υποβληθούν μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής, άλλως δεν θα γίνονται δεκτά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

– Η κλήρωση των αγώνων και για τις τρεις κατηγορίες, θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Σεπτεμβρίου  στις 7,  στο ξενοδοχείο «Πέλαγος».

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

– Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα πρωταθλήματα  για την περίοδο 2017-2018, είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση των οφειλών (άρθρο 21 παράγρ. 7 Κ.Α.Π.) που έχουν τα σωματεία προς την Ένωσή.

ΟΜΙΛΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

– Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε έναν όμιλο η Α’ κατηγορία, σε τρεις ομίλους η Β’ κατηγορία (όπως και πέρσι, δηλαδή), ενώ  το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 2 ή 3 ομίλους. Οι όμιλοι και οι ομάδες θα καθοριστούν ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν

ΕΝΑΡΞΗ

– Η έναρξη των πρωταθλημάτων ορίστηκε ως εξής:

Α΄ και Β’ κατηγορία το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου 2017.

Γ΄ κατηγορία το Σαββατοκύριακο 7-8  Οκτωβρίου 2017.

ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

– Στους αγώνες όλων των κατηγοριών (Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής), είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. (Δηλαδή, οι “ξένοι” που μπορούν να γωνίζονται είναι τέσσερις)

ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΧΟΡΤΟ

Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 όλες οι ομάδες της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας θα αγωνίζονται σε γήπεδα με χόρτο.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

– Οι γηπεδούχοι ομάδες στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν ώστε να βρίσκεται σε όλους τους αγώνες τους στο γήπεδο γιατρός ή νοσηλευτής ή πτυχιούχος φυσιοθεραπευτής, με έγγραφο που να αποδεικνύεται η ειδικότητά του. Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί το παραπάνω, στις υπεύθυνες ομάδες θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 100,00 ευρώ.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

– Η πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας προβιβάζεται απ’ ευθείας στη Γ’ Εθνκή κατηγορία. Ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν (στην Β’ και Γ’ κατηγορία) ή θα υποβιβαστούν θα γνωστοποιηθεί με νεότερο έγγραφο, όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής και οι οριστικοποιηθούν οι όμιλοι της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τα σωματεία της Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητές, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Να είναι κάτοχοι ταυτότητας προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας και σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας ή άλλου Συνδέσμου και επίσης να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που θα εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Ευβοίας κατόπιν απόφασης της Ε.Π.Ο.

Η μη τήρηση των ανωτέρω υπόκειται στον πειθαρχικό κώδικα περί προπονητών.

ΟΜΑΔΕΣ – ΟΜΙΛΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018      

-Τέλος να σημειώσουμε ότι για την περίοδο 2018-19 προβλέπεται στην Α’ κατηγορία να υπάρχει ίδιος αριθμός ομάδων, δηλαδή 16, αλλά δεν προβλέπεται ο αριθμός για τις άλλες δυο μικρότερες κατηγορίες (Β’ και Γ’), αφου η ΕΠΣΕ περιμένει πρώτα να δει τις δηλώσεις συμμετοχής για το φετινό πρωτάθλημα.

egnomi.gr

Comments

comments

Author: kimiforum