Το επεισόδιο με Κασιδιάρη-Δένδια και όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών για το Πολυνομοσχέδιο, μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.

Όλα συνέβησαν όταν κατά την τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη, ο Νίκος Δένδιας, πέρασε από μπροστά του, προκειμένου να βγει έξω από την αίθουσα. Τότε, ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα. Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλαούρας κατέθεσε πρόταση μομφής για τον Ηλία Κασιδιάρη με τον Νίκο Βούτση να παίρνει τον λόγο.

Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. «Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι δια της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Η μομφή αφορά σε όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας παίρνοντας στη συνέχεια εκ νέου τον λόγο. Έτσι, η Bουλή αποφάσισε την αποπομπή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα.

“Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορεί να παραστεί στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. Επίσης, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, αποκλείεται σύμφωνα με το αρ.81 από τις συνεδριάσεις της Βουλής, που συνεπάγεται αυτοδικαίως τη στέρηση του δικαιώματος του βουλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής και των Επιτροπών της Βουλής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός. Αποφασίστηκε ακόμη, η περικοπή του 1/2 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του”, ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.Ως προς την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι τέσσερις επιτροπές, αυτή έγινε συνοδεία της φρουράς που είχε μπει στην αίθουσα, μετά από συνεχείς εκκλήσεις του κ. Μπαλαούρα εκ μικροφώνου. Δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για να βγουν από την αίθουσα και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς φαίνεται να κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αποτραπούν νέα επεισόδια. Ωστόσο, στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δόθηκε ο λόγος και δεν θα δοθεί και την Τρίτη, καθώς ισχύουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν νωρίτερα σήμερα.

Στην Ολομέλεια το θέμα

Τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, θα έχει η Ολομέλεια. Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο. Η απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή αφορά επίσης στην περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Τρίτη και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Ως εκ τούτου, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας μεθαύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου. Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον στον κ. Κασιδιάρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Αναφορικά με το επεισόδιο, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ένσταση επί της μομφής που επιβλήθηκε σε βάρος της από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και δήλωσε ότι αποτελεί λόγο ακύρωσης όλης της διαδικασίας.

Η στιγμή του σοβαρού επεισοδίου με Κασιδιάρη και Δένδια στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα, κατέγραψε το κανάλι της Βουλής.

Η κάμερα κατέγραψε επίσης και έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εκτοξεύει μπουκάλι εναντίον του βουλευτή της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ενώ στην αίθουσα επικρατούσε χάος και οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από το σημείο τον κ.Δένδια, ένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταξε ένα μπουκάλι προς τον βουλευτή της ΝΔ. (στο 01.12 του παρακάτω βίντεο)

Τα πρακτικά της βουλής

Η στιγμή του επεισοδίου με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια, όπως αυτή αποτυπώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών, έχει ως εξής:

Ηλίας Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;

Μάκης Μπαλαούρας (προεδρεύων των επιτροπών): Σας παρακαλώ.

Να έρθει η φρουρά.

Φρουρά! Φρουρά!

Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ.

Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!

(Φασαρία στην Αίθουσα)

Έξω, έξω, έξω! Φρουρά!

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης.

Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο.

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται.

Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!

Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι;

(Φασαρία στην αίθουσα)

(Συνέχεια ομιλίας Μάκη Μπαλαούρα, προεδρεύοντος των Επιτροπών)

Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή. Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω. Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

Τι είπε ο Δένδιας για την προκλητική επίθεση που δέχθηκε από τον Κασιδιάρη – ΒΙΝΤΕΟ

“Με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου” είπε ο Νίκος Δένδιας, παίρνοντας τον λόγο, προκειμένου να μιλήσει για την επίθεση που δέχθηκε από τη Ηλία Κασιδιάρη κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη. Ως αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, δέχθηκα αυτό που είδατε. Καταρχήν από αυτόν και μετά από αρκετούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

“Δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω συνολικά στη Χ.Α. αν δεν άκουγα την πραγματικά ανατριχιαστική τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α. η οποία επιφύλαξε στο κόμμα αυτό και στους βουλευτές αυτούς το δικαίωμα της αυτοδικίας εναντίον όσων, τελώντας τα πρωθυπουργικά, υπουργικά, βουλευτικά ή όποια καθήκοντα, έκαναν αυτό το οποίο επέβαλε η συνείδησή τους, η προστασία του Συντάγματος και των νόμων” πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, περιγράφοντας σε δημοσιογράφους το σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, εξήγησε ότι κάποια στιγμή που σηκώθηκε για να βγει από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης.

«Μου λέει, “πού πας ρε”, κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με αν λόγω της στιγμής δεν είμαι ακριβής, γυρίζω να τον κοιτάξω, και με σπρώχνει με τα δύο χέρια, λέγοντας και πάλι σήκω φύγε από εδώ ρε ή κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Δένδιας και σημείωσε:

«Συνεχίζω να μην φεύγω, κινείται να μου επιτεθεί και τον μαζεύουν κάποιοι άλλοι και αρχίζουν να τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αρχίζει να πιάνει, να εκτοξεύει μπουκάλια νερά».

«Θεώρησα σωστό να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρίζει, όχι μόνο εμένα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό και τον Μάκη το Βορίδη, σχεδόν το σύνολο της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και να πετάγονται μπουκάλια, νερά και διάφορα αντικείμενα. Νερό είναι σίγουρο ότι έφαγα», πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι “εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…”».

Μην με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο κ. Δένδιας, όταν δημοσιογράφος σχολίασε ότι υπάρχει ο νεκρός, ο Παύλος Φύσσας. «Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι’ αυτό έστειλα τις δικογραφίες», συμπλήρωσε.

Τι απαντά ο Κασιδιάρης

«Στημένο επεισόδιο» από τα κόμματα του μνημονίου χαρακτήρισε ο Ηλίας Κασιδιάρης τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής – από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους – με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε επίσημη δήλωση του ο κ. Κασιδιάρης.

«Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων».

Νέα χυδαία πρόκληση από τον Κασιδιάρη μέσα στη Βουλή – Επιβεβαίωσε την επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια νέα χυδαία πρόκληση προχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την στιγμή που βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση του στον Νίκο Δένδια. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταγράφεται να αναφέρεται με χυδαίες εκφράσεις στον συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή βίντεο: χρήστης youtube: To Dr

Καταδικάζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια

Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

“Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

“Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη”, τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και “να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών”.

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για “εικόνες ντροπής” και χαρακτήρισε “λεκέ, του Κοινοβουλίου”, την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Νίκου Δένδια. “Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό, να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”, πρόσθεσε.

“Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής”, ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

“Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση”, δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σάλος με την αναφορά Παπαχριστόπουλου στο επεισόδιο – Ζήτησε συγγνώμη – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος προκλήθηκε από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή για το επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια.

«Ήμουν «παρών» σε όλο το περιστατικό, μπορεί ο κ. Δένδιας να είναι αντίπαλος, αλλά είναι ευπρεπής βουλευτής, ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, ήταν αναυθαίρετο δικαίωμα του να περάσει και να αποχωρήσει, την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης, δεν προκάλεσε κανέναν», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία να βλέπουμε τέτοιου είδους χειροδικία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το βλέπουμε σε άλλα κοινοβούλια μακριά από μας. Ήταν μία ακραία πράξη και εγώ είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα αισθάνεται ευχάριστα για αυτό που έκανε». Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις. Ακούστηκαν φωνές με τον κ. Παπαχριστόπουλο να υποστηρίζει ότι «αυτή είναι γνώμη μου. Η άποψη μου ότι θα πρέπει να είναι δραστική η απόφαση για τον συγκεκριμένο βουλευτή».

Ο Νίκος Δένδιας κληθείς να σχολιάσει τη φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά στον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαχριστόπουλος ως αγορευτής των ΑΝΕΛ για τα μέτρα και αντίμετρα από το 2019 και μετά, αναφέρθηκε αρχικά στον θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα είχε πει νωρίτερα ζητώντας συγγνώμη.

«Θέλω πριν πω οτιδήποτε γιατί μπορεί να έκανα λάθος πριν, ξέρω τι τράβηξε η κα. Κανέλλη από τον συγκεκριμένο βουλευτή και ίσως είναι λάθος, διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν το έκανα σκόπιμα», είπε από το βήμα της Βουλής ο αγορευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη να αντιδρά στην αναφορά του ονόματος και να ζητά τον λόγο επί προσωπικού.

«Το όνομα μου στην αρχή της ομιλίας σας, ασχέτως ως αιτιολόγηση απολογίας για τη στάση σας, σας το απαγορεύω να το χρησιμοποιείται», είπε χαρακτηριστικά η κα. Κανέλλη.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

«Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η ΧΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπό της και μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες».

Επίσης, στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνεται ότι «οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη, περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες».

«Η Χρυσή Αυγή βάζει και πάλι πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΝΔ για το πρωινό επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο»., συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια νωρίτερα στη Βουλή.

“Κάποτε ήταν γραφικά περιστατικά που συνέβαιναν “αλλού”. Τώρα οι τραμπούκοι θέλουν να δέρνουν και στην δική μας Βουλή. Δεν θα τους περάσει!” έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καταφανώς απαράδεκτη και τραμπούκικη η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν σήμερα σε επεισόδιο-εικόνα ντροπής στη Βουλή. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχθεί τραμπουκισμούς και φασιστικές συμπεριφορές, είτε μέσα στο Κοινοβούλιο, είτε έξω από αυτό», δήλωσε από την πλευρά της εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής,έκανε και ο γραμματέας της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.
“Οι εικόνες που είδαμε σήμερα τις οποίες βλέπαμε σε άλλα κοινοβούλια και κοροϊδεύαμε είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό. Καταδικάζουμε ως Ένωση Κεντρώων την βία ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα στο μέλλον και να μην αποπροσανατολίζουμε το λαό, από τα άσχημα και σκληρά μέτρα που έρχονται με τον χαρακτήρα του επείγοντος με τον οποίο διαφωνούμε γιατί θα έπρεπε να γίνουν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο”, τόνισε.

Comments

comments

Author: kimiforum