Άλλος ένας συνάνθρωπός μας -που είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα- έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε πέντε, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 68 έτη, είπε. Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει στα 387, καθώς διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Όπως ειπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από αυτά τα κρούσματα, τα 60 είναι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη και όλοι τους έπασχαν από σοβαρές υποκείμενες νόσους. Όλοι οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν άνδρες, είπε ο κ. Τσιόδρας. Όπως είπε, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.Επιπρόσθετα 14 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διασπορά του ιού συνεχίζεται, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, και είπε πως διεθνώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 190.000, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 7.500.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Τι είπε για το εργαστηριακό τεστ – Σχεδιασμός για καταγραφή και στο σπίτι

Σχετικά με το εργαστηριακό τεστ, είπε πως ο έλεγχος γίνεται με επιδημιολογικά κριτήρια για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και δεν έχει γενικευτεί. Η στρατηγική μας παραμένει ο περιορισμός κατ’ οίκον των ελαφρών περιπτώσεων με την κατά το δυνατόν μηδενική επαφή με άλλους και ταυτόχρονη επικοινωνία με τον γιατρό τους και αποφυγή του εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος μπορεί να είναι αρνητικός κατά την περίοδο επώασης. Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος δεν γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο, που να μην φέρνει σε επαφή τον ύποπτο με άλλους υπόπτους ή το σύστημα υγείας ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού ή και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν κάτι άλλο, όπως μία κοινή εποχική ίωση ή γρίπη. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτή τη στιγμή γίνεται ειδικός σχεδιασμός ενός συστήματος καταγραφής, ο οποίος δεν θα ενέχει αυτόν τον κίνδυνο και θα μπορεί ενδεχομένως να γίνεται και στο σπίτι.

Σχετικά με την επιστροφή από το εξωτερικό, υπενθύμισε την αναγκαιότητα λήψης αυστηρών μέτρων υγιεινής στον χώρο του σπιτιού και αποφυγή επαφής με άτομα αυξημένου κινδύνου και εάν είναι δυνατόν, τόνισε πως τα άτομα αυτά θα πρέπει να απομονώνονται μέσα στο σπίτι, κρατώντας αποστάσεις απ όλους τους άλλους που διαμένουν σε αυτό. Όπως τόνισε, τους ανθρώπους που έρχονται από το εξωτερικό “τους χειριζόμαστε όπως σαν να έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα”. Παράλληλα, επέστησε την προσοχή να μην απομακρύνονται στα νησιά ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα άτομα από άτομα αυξημένου κινδύνου. 

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum